Főoldal Bejelentkezés Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Aktuális hírek

2010.05.05
Klímabarát Otthon 2010-ben is!

A rezsiköltségek és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése folytatódik… szélesebb körben!


2009.09.20
Guinness-rekord egy mozdulattal - az utolsó állomásához érkezett a zöld tárca road show-ja -

A zöldtárca szemléletformáló „Egy mozdulat” nevű környezetvédelmi roadshow-ja utolsó állomására érkezett az autómentes hétvégén.


2009.09.17
Végre tisztább lesz a levegő a fővárosban!

Használja ki és vegyen részt az Egy mozdulat zöld programjain az Autómentes hétvégén.


2009.08.17
Re:pohár, sörkollektor, zöld rendőrség

A fenntartható fesztiválozás honi népszerűsítésének élharcos fesztiválján, a Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN) idén már a sört - mint megannyi európai fesztiválon – visszaváltható, ún. Re:pohárból ihatják a fesztiválozók. De lesz ökoteregetés, zöld rendőrség, komposzt étkészlet, ökolábnyom mérés, fair trade kávézó, riksataxi is.


2009.08.14
„Egy mozdulat” a Sziget Fesztiválon

Zöld Fesztivál díjat kapott a Sziget is


2009.08.04
Klímabarát otthon: több tízezer panellakás újulhat meg

A Zöld Beruházási Rendszer keretében a zöldtárca kiírta Magyarország első lakossági klímavédelmi programját, a Klímabarát Otthon pályázatot. A szén-dioxid-kvóta eladásokból származó bevételből a tárca első lépésként panelházak energiatakarékossági felújítását támogatja, melytől jó hatásfokú, mérhető szén-dioxid kibocsátás csökkentést vár, miközben ez jelentős megtakarítást jelent a panellakók közüzemi számláiban – jelentette be Szabó Imre környezetvédelmi miniszter.


2009.07.17
A Hegyalja Fesztiválon is Egy mozdulattal klímaváltozás ellen

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter a tárca „Egy mozdulat” road-show-ját harmadik állomásán, a Hegyalja Fesztiválon mutatta be a fesztiválozóknak. 71 ezer fesztiválozó találkozhatott a standdal, ahol 15 pazarló pontot kellett megtalálniuk az odalátogatóknak; hol egy bekapcsolva hagyott számítógéppel, hol egy rosszul szigetelt ablakkal folyt el feleslegesen az energia.


2009.07.13
Bezöldült a Balaton Sound

A Zamárdiban rendezett Balaton Sound megkapta az úgynevezett Zöld Fesztivál díjat, amit a szigorú környezetvédelmi előírások betartásával érdemeltek ki a szervezők.


2009.07.10
A Balaton Sound fesztiválon dübörög tovább a zöldtárca road show-ja

Az „Egy mozdulat” road show elérkezett a második állomásához a Zamárdiban rendezett Balaton Sound fesztiválra, ahol Szabó Imre környezetvédelmi miniszter ismert személyiségekkel közösen vett részt a zöld társasjátékban. A road show célja, hogy gyakorlati tippekkel segítse az embereket, mindennapi takarékossági ötleteket adva kezükbe az energia, víz vagy a hulladék terén.


2009.07.07
Elindult a zöld tárca Egy mozdulat road show-ja

A Környezetvédelmi és Vízügyi minisztérium környezettudatos szemléletformáló road-show-t indít az idei nyári fesztiválokon, melynek célja, hogy az odalátogató fiataloknak energiatakarékossági és egyéb környezetvédelmi tippeket nyújtva segítsen megóvni a bolygót és a pénztárcájukat.


2009.06.20
Kékhullám Zászlók a legjobb strandokon

Idén 29 strand és 5 vitorlás kikötő vehette át a Kékhullám Zászlókat. A minősítést azok a balatoni, Fertő-tói, Velencei-tavi és Tisza-tói strandok és kikötők nyerhetik el, amelyek a legtisztább fürdővízzel és partszakasszal rendelkeznek.


2009.06.16
Kevesen tarják fontosnak a környezetvédelmet

A magyar lakosságnak csupán a harmadát érdekli a környezetvédelem – állapította meg a GfK Hungária és a Tárki közös felméréséből.


2009.06.15
"Tiszta Magyarországért!"

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium idén 86 millió forintot oszt szét önkormányzatok és velük együttműködő civil szervezetek között a települések illegális hulladéklerakóinak felszámolására. A májusban zárult pályázatra 66 település jelentkezett több lerakójuk felszámolására, ősszel meg is kezdődhetnek a munkálatok. Ezt Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter annak kapcsán jelentette be, hogy ő maga is részt vett egy illegális hulladéklerakó felszámolásában a tv2 Napló szemétszedési akcióján.


2009.06.13
Környezetbarát politikusok

A környezetvédelem ügyének fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, mely a Környezetvédelem Nagykövetei mozgalom keretében parlamenti képviselőket kért fel környezettudatos vállalásokra, a környezetet megóvó tettekre. Ezzel azt remélik, hogy az országgyűlés tagjai példát mutathatnak Magyarország polgárainak.


2009.06.05
Környezetvédelmi Világnap

Stockholmban 1972-ben tartottak "Ember és bioszféra" címet viselő környezetvédelmi világkonferenciát, melyet június 5-én nyitott meg az ENSZ. A konferencia ezt a napot határozatában nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánította.


2009.06.04
Klímabarát otthon

A kormány döntése nyomán a zöldtárca nyáron kiírhatja a Klímabarát Otthon és Klímabarát Intézmény pályázatokat a Zöld Beruházási Rendszer keretében.
Aktuális híreink >>

Energia Klub Zöldövezet TársulásKlímabarát Otthon